Nybyggeri

Ved køb af en nybygget bolig er det en god idé løbende at besøge byggeriet.

Aflevering og 1-årsgennemgang

Står du og har købt en nybygget bolig, så står du over for en række forhold, som kan være vanskelige at gennemskue.

Ved køb af en nybygget bolig, er det en god idé løbende at besøge byggeriet, hvis der er mulighed for dette.

I forbindelse med aflevering, og senere 1-årsgennemgang, kan det være en rigtig god investering at tage en byggeteknisk rådgiver med, da man ofte kan overse fejl og mangler.

Aflevering af nybygget bolig

Når entreprenøren har givet bygherren en skriftlig færdigmelding af byggeriet, skal bygherren ifølge AB92, § 28 indkalde entreprenøren til en afleveringsforretning. Afleveringen skal finde sted senest 10 arbejdsdage efter entreprenørens meddelte tidspunkt for færdigmelding.

Som regel ved diverse typehusfirmaer vil disse stå for indkaldelsen af afleveringsgennemgangen og nøgleoverdragelse.

Måske har du brug for hjælp til byggeteknisk gennemgang ved afleveringen? CP Byggerådgivning kan være med til at give dig ro i maven ved afleveringen, hvor vi kan gennemgå boligen både ude og inde og gøre opmærksom på de fejl og mangler, der skal udbedres. Vi sørger for de bliver noteret i afleveringsprotokollen. Alt i boligen bliver tilset såsom tag, facader, loftsrum og installationer.

1-årsgennemgang nybygget bolig

Det er vigtigt at kende reglerne ved 1-årsgennemgang af din nybyggede bolig, så du ikke risikerer at miste muligheden for at gøre opmærksom på fejl og mangler. Det er dig som bygherre, der skal indkalde entreprenøren, inden fristen på 1 år er udløbet. 1-årsgennemgang skal være foretaget senest et år efter aflevering af huset, og indkaldelsen, der skal være skriftlig, skal ske med højst 60 og mindst 20 arbejdsdages varsel. Drejer det sig om fagentreprise under AB92, hvor du selv har hyret alle håndværkere og styrer projektet, skal der varsles mindst 15 arbejdsdage i forvejen for 1-årsgennemgang.

Som regel ved diverse typehusfirmaer vil disse stå for indkaldelsen til 1-årsgennemgangen.

Hvis du oplever mangler, skal du straks efter opdagelsen kontakte entreprenøren, således de kan vurdere, om manglen skal udbedres med det samme, eller kan vente til 1-årsgennemgangen.

Få hjælp fra byggeteknisk rådgiver ved aflevering og/eller 1-årsgennemgang

Som byggeteknisk rådgiver kan CP Byggerådgivning hjælpe dig med vores erfaringer og viden om hvilke mangler og fejl, der kan være ved byggeriet. Vi ved, hvad vi skal kigge efter ved en aflevering og en 1-årsgennemgang, og hvad der er de typiske mangler. Vi står klar til at hjælpe dig ved både aflevering af din nybygget bolig, og hvis du er nået til 1-årsgennemgang. Her sikrer vi, at alle fejl og mangler bliver opdaget, og at de bliver noteret i en protokol, som både bygherre og entreprenør underskriver.

Læs mere om CP Byggerådgivning

Se vores priser for byggeteknisk rådgivning for private

Kontakt os i dag!

For en uforpligtende snak om jeres mulige nye ejendom eller et kommende renoveringsprojekt eller lignende brug nedenstående kontaktformular eller kontakt følgende.

(+45) 31 69 06 90
cp@cpbyggeraadgivning.dk